Oproep tot actie voor veiligere Espelerweg

Noordoostpolder – Aanwonenden van de Espelerweg tussen Emmeloord en Espel willen dat er iets gebeurt om de weg voor hun huis veiliger te maken.

De aanwonenden hebben een brief naar de gemeenteraad gestuurd. Daarin schrijven ze dat de weg te smal is en dat er te hard gereden wordt. De weg is van de provincie, maar de aanwonenden vinden dat de politie en gemeente ook hun steentje kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid.

Meerdere ongelukken op dezelfde plek
Op de Espelerweg gebeuren met regelmaat ongelukken, ook met ernstige gevolgen. En dat vaak op hetzelfde gedeelte van de weg, een kaarsrecht stuk bij de bushaltes tussen de Weg van Ongenade en Hannie Schaftweg. Afgelopen maandag nog botsten daar twee auto’s op elkaar nadat één van de bestuurders wilde keren via een bushalte.

Enkele voorbeelden van ongelukken die op dezelfde plek van de Espelerweg gebeurden:

Controles
Het Team verkeer van de politie is bezig met een nader onderzoek naar de Espelerweg. Het is opvallend dat de ongelukken daar vaak op dezelfde plek plaatsvinden. Toeval of niet, dat maakt deel uit van het onderzoek.

Ondertussen voeren agenten met regelmaat snelheidscontroles uit op de Espelerweg. Zo ook zaterdagochtend. Daarbij werden meerdere automobilisten betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 119 kilometer per uur, terwijl er 80 is toegestaan. Zo is te lezen op het Instagram-account van Politie Noordoostpolder/Urk. De bestuurders hebben een boete gekregen.

De Provincie Flevoland heeft, na een dodelijk ongeval in mei 2020, enige tijd met palen de snelheid van het passerende verkeer gemeten. Inmiddels zijn deze palen weggehaald. De omwonenden zeggen nooit iets over de uitkomst van dit onderzoek te hebben gehoord en dat betreuren ze.

Toekomstige aanpak
Provincie Flevoland is de beheerder van de Espelerweg. Volgens de planning van de provincie wordt het deel van de weg tussen Emmeloord en Espel in 2024 aangepakt, maar de aanwonenden vinden dat er niet zo lang meer kan worden gewacht. Ze willen zo snel mogelijk in gesprek gaan met de provincie, gemeente en politie.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer