Opnieuw gaslek aan de Gildenweg

Emmeloord – Op de hoek van de Gildenweg met de Traktieweg is vrijdagochtend 14 juni rond 08:30 uur een gaslek ontstaan tijdens werkzaamheden.

Ruim twee weken geleden, op donderdag 30 mei, was er ook al een gaslek aan de Gildenweg en dat nog geen 100 meter verderop. Toen werd een gaskastje geraakt eveneens tijdens dezelfde graafwerkzaamheden.

De brandweer kwam bij beide gaslekkages ter plaatse om de situaties veilig te stellen. Men verrichtte metingen en sloot de weg af. Uit voorzorg werden er ook waterstralen klaargelegd.

Weinig gevaar voor de omgeving
Op 30 mei hoefde er niets te worden ontruimd omdat alle bedrijven in de buurt al gesloten waren. Vandaag werd het personeel van autobedrijf Haaima Hylkema gevraagd binnen te blijven. Verder was de wind gunstig waardoor het gas snel vervloog.

Netbeheerder Liander kwam vrijdagochtend ter plaatse om de gastoevoer af te sluiten en de gasleiding te repareren. Rond 09:30 uur was Haaima Hylkema weer bereikbaar voor hun klanten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer