Gaslek op industrieterrein, gaskastje geraakt

Emmeloord – De brandweer is donderdag 30 mei rond 18:00 uur uitgerukt voor een gaslek aan de Gildenweg in Emmeloord.

Tijdens werkzaamheden stootte een graafmachine tegen een gaskastje aan, waarna er een lek ontstond en het gas luid uit de leiding spoot.

De werknemers waarschuwden de hulpdiensten en hielden het verkeer tegen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en nam de afzetting over. Drie brandweermannen hebben met speciale meetapparatuur gekeken of er explosiegevaar was. Geluk bij een ongeluk, de bedrijven in de omgeving waren al gesloten dus er hoefden geen panden te worden ontruimd.

Netbeheer Liander was na een half uur ter plaatse en wist met een handomdraai de gasleiding dicht te draaien. Hiermee was het gevaar geweken, waarop de brandweer kon inpakken. Ook de wegafzetting werd opgeheven. Liander heeft vervolgens de kapotte gasleiding in het aangereden kastje gerepareerd.
Een reactie op “Gaslek op industrieterrein, gaskastje geraakt”

Opnieuw gaslek aan Gildenweg – Regio25.nl zei:

[…] twee weken geleden, op donderdag 30 mei, was er ook al een gaslek aan de Gildenweg en dat nog geen 100 meter verderop. Toen werd een gaskastje geraakt eveneens tijdens dezelfde […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer