Woningen ontruimd vanwege gaslek in kruipruimte

Urk – Aan de Schelpenhoek is maandag 9 mei rond 13:45 uur een flink gaslek ontstaan. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit.

Een gasleiding raakte lek tijdens heiwerkzaamheden achter een woning. Het uitstromende gas hoopte zich op in de kruipruimte van het huis. De brandweer verrichte metingen en de woning en naastgelegen woningen moesten worden ontruimd. Het ging in totaal om vijf huizen. Ook de straat werd afgezet.

Volgens de brandweer was de kans op een explosie aanwezig. De waardes van de meetapparatuur liepen hoog op. Met behulp van ventilatoren werd de kruipruimte gelucht. Zo kon de kans op een explosie worden verkleind.

Netbeheerder Liander kwam plaatse en sloot rond 15:00 uur de gastoevoer af. De brandweer bleef nog even ter plaatse totdat al het gas uit de kruipruimte was. Hierna werden de ontruiming en afzetting opgeheven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer