Veel schade na ontploffing in trappenhuis

Emmeloord – In het trappenhuis van de flat Cyprus is zondagavond 25 december, eerste kerstdag, zwaar vuurwerk ontploft. Hierbij ontstond veel schade.

Rond 23:30 uur werden de bewoners van de Cyprus en de flat Mallorca ernaast opgeschrikt door een harde knal. De ramen trilden ervan, aldus één van hen. Het ging om zwaar vuurwerk, aldus de politie.

Toen de bewoners gingen kijken waar de knal vandaan kwam, zag men een brandje en veel schade in het trappenhuis. Het portiek waas zwartgeblakerd, de ramen op de eerste verdieping waren gesneuveld en overal lagen stukjes beton. Ook de buitenkant van een direct naastgelegen woning had lichte schade. Een buurman bluste het brandje met een brandblusser, waarna de hulpdiensten zijn gewaarschuwd.

De brandweer kwam ter plaatse om de situatie veilig te stellen. Het trappenhuis werd afgezet met linten en de direct naastgelegen woning moest worden geventileerd vanwege lichte rookontwikkeling binnen. De bewoners konden hierna hun woning weer in.

De politie is begonnen met een onderzoek. Er zijn getuigenverklaringen genoteerd en sporen veiliggesteld. Het is nog onbekend wie de ontploffing heeft veroorzaakt.

Getuigen en camerabeelden gezocht
Als u nog niet met de politie heeft gesproken, maar wel waardevolle informatie heeft over het incident hoort men dat graag. Ook als er beelden zijn waar iets op staat wat het onderzoek kan helpen, is de politie naar u op zoek.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer