Tragisch ongeluk op Urkerweg

Emmeloord – Een 78-jarige vrouw is vrijdag 15 juli om het leven gekomen bij een aanrijding op de Urkerweg (N351) net buiten Emmeloord.

Het ongeluk gebeurde rond 14:15 uur ter hoogte van boerderijwinkel Versluis. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Een traumahelikopter landde op de weg.

Volgens de politie ging het mis tijdens een inhaalpoging. Een auto werd door een andere auto ingehaald op het moment dat de voorste automobilist wilde afslaan naar de boerderijwinkel. De twee auto’s botsten op elkaar waarna ook de 78-jarige vrouw op de fiets werd aangereden. Zij stond op het punt om de weg over te steken naar de boerderijwinkel.

Eén van de auto’s kwam in een greppel terecht. De fietsster zat onder deze auto bekneld. De brandweer wist haar te bevrijden, waarna de vrouw in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Zwolle is gebracht. Echter mocht alle hulp niet meer baten, de vrouw overleed in het ziekenhuis. De overige betrokkenen van het ongeluk hoefden niet naar het ziekenhuis.

Uitgebreid onderzoek
Eén van de automobilisten, de veroorzaker van het ongeval, is aangehouden door de politie. Vermoedelijk is het de bestuurder van de auto die wilde inhalen. Vanwege sporenonderzoek en opruimwerkzaamheden was de Urkerweg tussen Emmeloord en Tollebeek tot ongeveer 19:15 uur afgesloten voor het verkeer.

Getuigen gezocht
De politie doet verder onderzoek en wil weten wat er precies gebeurd is. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer