Ravage na aanrijding tussen auto en trekker

Emmeloord – Op de Kamperweg, vlak langs de N50, bij Emmeloord heeft dinsdag 17 oktober rond 22:30 uur een flinke aanrijding plaatsgevonden.

Een personenauto botste frontaal op een trekker met kipper, geladen met aardappelen. Volgens de politie wilde de automobilist een lijnbus inhalen, maar zag hij het tegemoetkomend landbouwvoertuig over het hoofd. Aan de grote remsporen van de trekker is te zien dat er nog werd geprobeerd om de botsing te voorkomen, maar dat lukte niet.

De automobilist, een jongeman, is door ambulancepersoneel behandeld aan wat lichte verwondingen, maar gezien de impact van het ongeval is hij er wonderbaarlijk goed vanaf gekomen. Een bezoek aan het ziekenhuis was niet nodig. De jongeman is door familie naar huis gebracht. De bestuurder van de trekker bleef ongedeerd.

Ondanks dat er vrijwel geen sprake was van letsel, is de schade groot. Het wiel waar de auto op knalde brak van de trekker af. Tevens lag er overal glas op de weg en was de dieseltank van de trekker opengescheurd. De auto had een rokende accu. De brandweer kwam ter plaatse om de auto veilig te stellen. Ook werd de diesel, dat over de weg stroomde, ingedamd.

De trekker met kipper zijn geborgen met behulp van collega-boeren uit de omgeving. Een berger heeft de zwaar beschadigde auto afgesleept. De Kamperweg was geruime tijd afgesloten vanwege de opruimwerkzaamheden en het wegdek reinigen. Uit voorzorg was de afrit van de N50 naar Emmeloord-Zuid ook afgesloten. Rijkswaterstaat leidde het verkeer om.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer