Onderzoek naar oorzaak uitslaande brand

Emmeloord – Op dinsdag 28 augustus is de schade goed te zien aan een uitgebrande woning in hartje Emmeloord.

De brandweer werd even na 01:30 voor de brand aan de Lange Nering gealarmeerd. Al snel na de melding sloegen de vlammen metershoog uit het dak van de zolderverdieping. Omliggende woningen werden door de hulpverleners ontruimd. De brand en het bluswater veroorzaakten flinke schade in een aantal woningen en in de beneden gelegen winkels. Een lingeriezaak, boekenwinkel en Holland & Barrett moesten vandaag hun deuren gesloten houden om de schade te bekijken en het water uit hun winkels te laten zuigen.

De politie en de brandweer zijn inmiddels gestart met het onderzoek naar de oorzaak van de brand. Omstanders en buurtbewoners denken te weten wat het vuur veroorzaakte: “Als je zo naar binnen kijkt, zie je nog allerlei vreemde spullen hangen dat duidt op een hennepkwekerij.” De politie kon deze geruchten nog niet bevestigen en is bezig met uitgebreid sporenonderzoek.

De brandweer kwam dinsdagmiddag in actie om smeulende resten na te blussen en de politie te helpen bij het onderzoek. De gealarmeerde hoogwerker uit Lelystad, welke zich opstelde midden in de winkelstraat, trok veel bekijks van winkelend publiek.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer