Man aangehouden door arrestatieteam

Emmeloord – In de Botenbuurt wemelde het woensdagavond 4 mei van de politie. Een arrestatieteam haalde een man uit een woning naar aanleiding van een gevaarlijke situatie, zo meldde de politie.

De politie-actie startte rond 17:00 uur. In een woning aan de Botterstraat zou een man met een vuurwapen aanwezig zijn. Volgens de politie ging het om een gijzeling, er was namelijk ook een slachtoffer in het huis aanwezig.

De omgeving werd ruim afgezet en de Dienst Speciale Interventies, afgekort DSI, kwam naar Emmeloord toe. Een deel van dat team werd ingevlogen met een helikopter, die landde op het evenemententerrein langs de Marknesserweg.

Buurtbewoners moesten binnen blijven en de politie omsingelde de desbetreffende woning. Er werd een plan van aanpak gemaakt en er werd met de verdachte onderhandeld.

Instap
Even voor 20:00 uur trad het arrestatieteam van de DSI de woning binnen. Het slachtoffer kwam als eerste naar buiten en werd opgevangen door het ambulancepersoneel. Even later werd een man geboeid naar buiten gebracht en afgevoerd. Hierna werd de situatie als veilig bevonden en kon de afzetting worden opgeheven.

Toedracht onduidelijk
Het is nog onduidelijk wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld. De politie kon niet bevestigen of ontkennen dat er ook echt sprake was van een gijzeling. Dit zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Niemand raakte bij het incident gewond. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis en krijgt professionele hulp.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer