Grote brand in woning Lange Nering

Emmeloord – In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 augustus heeft een uitslaande brand een bovenwoning aan de Lange Nering volledig verwoest.

Even na 01:30 uur werd de brand op de zolder van een woning boven drie winkels ontdekt. Allereerst was er sprake van alleen rookontwikkeling uit het dak, maar als snel sloegen de vlammen metershoog uit de woning. De politie startte bij aankomst direct met ontruimen van de omliggende woningen en gebruikte de sirene van de politiewagen als wekker. Volgens de brandweer zijn er tussen de vijf en tien bewoners geëvacueerd en raakte niemand gewond. In de brandende woning was niemand aanwezig.

De brandweer schaalde na de melding vrij snel op naar het sein ‘zeer grote brand’. Brandweerlieden uit Emmeloord, Marknesse, Nagele, Ens, Urk, Kuinre en de hoogwerker uit Lelystad bestreden de brand. Na ongeveer een uur blussen werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De flinke rookontwikkeling zorgde voor weinig problemen.

Volgens de brandweer is de woning waar de brand woedde compleet verwoest. De woningen hiernaast zijn vanwege rook- en waterschade tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Drie winkels beneden de woningen, zoals een lingeriezaak, hebben aanzienlijke waterschade opgelopen.

Hoe de brand kon ontstaan is nog onbekend. Hier zal onderzoek naar worden gedaan.
Een reactie op “Grote brand in woning Lange Nering”

Onderzoek naar oorzaak uitslaande brand – Regio25.nl zei:

[…] brandweer werd even na 01:30 voor de brand aan de Lange Nering gealarmeerd. Al snel na de melding sloegen de vlammen metershoog uit het dak van de […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer