Nieuwe conclusie in zaak afgehakte hondenpoten

Emmeloord – De hondenpootjes, die op 3 mei op een grasveldje in Emmeloord werden gevonden, zijn waarschijnlijk geamputeerd met een mechanisch apparaat.

Een dierenpatholoog heeft uitvoerig onderzoek gedaan en kwam vandaag – woensdag 19 mei – met deze conclusie. Een dierenarts concludeerde eerder dat de poten waarschijnlijk zijn geamputeerd toen de hond nog leefde, maar dat blijkt niet zo te zijn.

Het ras, geslacht en de leeftijd van de hond zijn niet meer vast te stellen, aldus de politie. Wel is bekend dat het om een middelgrote hond moet gaan met een zwart en rood/bruine vacht. Het dier woog zo’n 10 tot 15 kilo.

Uitgebreid onderzoek
De hondenpootjes werden op maandag 3 mei gevonden bij een boom aan het water langs de Schoenerstraat. De politie startte een onderzoek om de dader te achterhalen. In de dagen na de vondst zijn er speurhonden ingezet, zowel op als rondom de Lemstervaart, Urkervaart en Zwolse Vaart. Dit had op vrijdag 7 mei resultaat. Toen werden ook de afgehakte achterpootjes gevonden, maar tot op heden is de romp van de hond nog spoorloos.

Met de conclusie van de dierenpatholoog is nog steeds een aantal vragen onbeantwoord en kan de politie niet uitsluiten dat er geen sprake is van dierenmishandeling. Daarom gaat het onderzoek verder.

Getuigen gezocht
De politie heeft een aantal tips gekregen, maar is daar niet veel wijzer van geworden. Men doet nu de oproep aan mensen of ze een hond met deze kleur en van dit formaat herkennen. Ook roept de politie mensen op om het te melden als zij iets opvallends hebben gezien aan de Schoenerstraat voor maandagochtend 3 mei 10:00 uur. Het is nog altijd onduidelijk wie de pootjes van de hond heeft geamputeerd.

Het kan zijn dat diegene die de hondenpoten heeft neergelegd bij de boom, niets te maken heeft met deze zaak. Ook in dat geval wil de politie graag met diegene in gesprek omdat hij of zij een belangrijke getuige is.

Heeft u meer informatie? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem je informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wijkagent Sander te Vaarwerk (@wijkagent_emmeloord_centrum)
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer