N50 bezaaid met houtsnippers door ongeval met vrachtwagen

Ens – De N50 tussen Emmeloord en Ens lag woensdagmiddag 12 januari vol met houtsnippers nadat de aanhanger van een vrachtwagen was gekanteld.

Het ongeluk gebeurde rond 12:30 uur. Volgens Rijkswaterstaat raakte de vrachtwagen in een flauwe bocht met een wiel in de berm, waarna de combinatie begon te slingeren en de aanhanger met volgeladen container kantelde. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.

Een deel van de lading houtsnippers kwam op de weg terecht. Dit gaf een enorme bende waardoor de N50 richting Kampen moest worden afgesloten. Het verkeer werd omgeleid. Ook op de tegengestelde rijrichting kwamen houtsnippers terecht. Een veegmachine had dat al snel opgeruimd waardoor de rijbanen naar Emmeloord niet hoefden te worden afgesloten.

Een kraan en een berger schoten te hulp. Rond 15:00 uur stond de aanhanger van de vrachtwagen weer overeind. Vervolgens zijn de houtsnippers opgeruimd, is de vangrail hersteld en zijn enkele beschadigingen aan het wegdek gerepareerd. Rond 17:15 uur werd de N50 vrijgegeven voor het verkeer.
Een reactie op “N50 bezaaid met houtsnippers door ongeval met vrachtwagen”

Bestelauto botst tegen boom in flauwe bocht N50 – Regio25.nl zei:

[…] de N50. Op deze plek vinden steeds vaker ongelukken plaats. Ruim een maand geleden kantelde hier een container vol houtsnippers en in november vorig jaar botste er ook een busje tegen een […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer