Kat Sjakie gered van meerpaal

Emmeloord – De dierenambulance en de brandweer zijn dinsdagochtend 25 oktober gealarmeerd voor een kat op een meerpaal bij de Torenbrug.

Een kat was op de meerpaal naast de brug geklommen en kon daar niet meer zelfstandig af komen. Voorbijgangers zagen het dier rond 08:30 uur al zitten, maar rond 09:45 uur werd de dierenambulance Witte Gerrit gebeld. Echter konden de medewerkers van de dierenambulance niet veilig bij de kat komen en daarom werd de hulp van de brandweer ingeroepen.

Lastige plek
Ook voor de brandweer was het nog een uitdaging om de kat veilig te kunnen redden. De ladder van de brandweerwagen werd erbij gepakt. De brandweerlieden daalden af naar de betonnen ondergrond van de brugpilaar. Via deze plek kon de kat het beste worden benaderd.

Met een vangnet probeerde de brandweerlieden de kat te pakken, maar dit was niet éénvoudig. Het beestje viel tot twee keer toe in het water, maar klom zelf weer de meerpaal op. Doordat de kat dichterbij kwam, wisten de brandweerlieden het beestje goed te vangen. Het dier werd snel in een mandje gestopt, waarna het omhoog gehesen werd. De reddingsactie was geslaagd.

Ongedeerd
De dierenambulance heeft de kat meegenomen om de eigenaar te kunnen achterhalen. Dit bleek niet zo moeilijk omdat de kat gechipt is. Het dier heet Sjakie en de eigenaar is inmiddels op de hoogte. Op een natte vacht na heeft Sjakie niets aan het avontuur overgehouden.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer