Kat Pip onder vlonder vandaan gered

Emmeloord – De brandweer is zondagavond 17 juli uitgerukt voor een kat die vastzat onder een vlonder langs het water aan de Sondelstraat.

De eigenaresse en behulpzame buren kregen het niet voor elkaar om het dier te bevrijden, dus belden ze even voor 23:00 uur de brandweer.

De eerste poging was om de planken van de vlonder los te schroeven, maar dat was vrijwel onmogelijk. De schroeven zitten al jarenlang vast en konden niet met een boormachine worden losgedraaid. Ondertussen had een brandweerman een waadpak aangetrokken om vanuit het ondiepe water de kat te pakken, maar ook dat lukte niet.

Er werd besloten om de vlonder een klein stukje open te breken. Met een koevoet werd een plank losgehaald. De eigenaresse strooide vervolgens wat kattensnoepjes onder de vlonder.

Met wat geduld en geruststellende woorden kwam Pip naar de opening gekropen. De eigenaresse pakte Pip beet, waarna de redding was geslaagd. De brandweerlieden werden bedankt, waarna Pip naar huis is gebracht. Het beestje raakte niet gewond bij het avontuur.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer