Jonge man verdronken in Wellerwaard

Emmeloord – Een 21-jarige man uit Luttelgeest is dinsdagmiddag 19 juli verdronken in recreatieplas Wellerwaard bij Emmeloord.

Volgens de brandweer zou de jonge man bij een vlot in de problemen zijn geraakt, waarna hij kopje onder ging en niet meer boven water kwam. Veel mensen waren hier getuige van en belden 112.

De hulpdiensten schaalden op groots op. Brandweerploegen uit Flevoland, Overijssel en Friesland zochten met duikers, oppervlakteredders en een boot naar de vermiste zwemmer. Zo’n 40 minuten na de melding werd het slachtoffer gevonden en uit het water gehaald. Er is nog geprobeerd de man te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. De twintiger is ter plekke overleden.

Vanwege de hitte was het erg druk in de Wellerwaard. De politie stuurde alle recreanten naar huis en zette de omgeving van de recreatieplas af. Woensdagochtend konden recreanten weer gebruik maken van het strand en het zwemwater.

Noodlottig ongeval
Er is onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het incident. Volgens de politie ging het om een tragisch ongeluk. Er was geen sprake van een misdrijf. Daarmee is het onderzoek afgerond.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer