Grote brand bij Aeres College

Emmeloord – Bij het Aeres College VMBO en MBO in Emmeloord heeft dinsdagmiddag 9 augustus een grote uitslaande brand gewoed.

De brand ontstond rond 15:00 uur in een praktijklokaal van de school aan De Balkan. Bij aankomst van de brandweer waren er vlammen op het dak te zien.

Een zwarte rookwolk trok over de Sterrenbuurt en het voormalige ziekenhuis aan de Urkerweg, waar de GGD vaccinatielocatie zit. De GGD besloot om per direct de vaccinatielocatie te sluiten. Omwonenden in de rook werden gevraagd om ramen en deuren te sluiten.

De brandweer schaalde op naar het sein ‘zeer grote brand’ vanwege de omvang van de brand en de warme weersomstandigheden. Er kwamen vijf tankautospuiten en twee hoogwerkers ter plaatse om het vuur te bestrijden.

De brandweer wist de brand snel in te pakken doormiddel van een binnenaanval en een waterstraal op het dak. Zo kon worden voorkomen dat de hele school in vlammen opging. De brand bleef beperkt tot twee leslokalen. Daar is aanzienlijke schade ontstaan. Er zit onder andere een gat in het dak.

Op het moment dat de brand uitbrak waren twee conciërges in de school aanwezig. Zij wisten zichzelf in veiligheid te brengen. Niemand raakte bij de brand gewond. Het is nog onbekend waardoor de brand is ontstaan. Hier wordt onderzoek naar gedaan.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer