Groot alarm voor boot in nood IJsselmeer

Urk – De hulpdiensten zijn donderdag 10 november even na 12:00 uur groots uitgerukt voor een vaartuig in problemen op het IJsselmeer.

Door de harde wind was er een motorjacht afgedreven. Het schip sloeg bijna stuk op de basaltstenen van de Westermeerdijk. Berger Klaas Post was als eerste ter plekke, maar kon geen contact krijgen met de opvarenden. Post vreesde dat de schipper overboord was geslagen of een medisch probleem had, zo vertelt hij bij Omroep Flevoland. Hierop werden ook de andere hulpdiensten gealarmeerd.

Bij aankomst van de KNRM kwam er duidelijkheid. De mannelijke schipper was door het woeste geschommel gevallen en zijn vrouw was ernstig zeeziek en overstuur. Er was dus niemand te water geraakt en er was ook niemand vermist. Hierdoor kon de inzet van de hulpdiensten worden afgeschaald. De brandweer en politie, die zich inmiddels hadden verzameld op de Westermeerdijk, hoefden niet in actie te komen. Ook het ingevlogen kustwachtvliegtuig kon retour.

De KNRM heeft de man en de vrouw verzorgd en naar de haven van Urk gebracht. Het motorjacht is door de berger op sleeptouw genomen, waarna de inzet ten einde kwam.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer