Drie keer brand op hetzelfde adres

Urk – In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 januari heeft er aan De Boeg op Urk een korte maar felle brand gewoed.

Een schuurtje in de achtertuin van een woning ging in vlammen op. Dit was de derde brand binnen een week tijd op hetzelfde adres.

Vorig weekend, in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 januari even na 00:00 uur, was de eerste brandmelding. Toen woedde er een kleine brand in het desbetreffende schuurtje.

Op vrijdag 27 januari rond 23:30 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een schuurbrand aan De Boeg. Het betrof hetzelfde schuurtje als de week ervoor. Ook dit keer bleef het bij een kleine brand, die al was geblust door de bewoners toen de brandweer arriveerde.

Zo’n twee uur later, rond 01:30 uur, was het wederom raak. Dit keer stond het schuurtje helemaal in lichterlaaie. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plekke om de brand te blussen. Op wat verkoolde planken na bleef er niets van het schuurtje over. Een naastgelegen schuur liep schade op, maar bleef verder wel gespaard.

De brandweer en politie gaan uit van brandstichting. De drie branden hebben vermoedelijk met elkaar te maken. Er zal nog verder onderzoek worden gedaan.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer