Brandweer urenlang bezig met stankoverlast

Emmeloord – De brandweer is vrijdagavond 13 januari bijna vijf uur lang bezig geweest met stankoverlast in woonwijk De Zuidert.

In meerdere woningen werd een vreemde maar penetrante lucht geroken. De eerste melding kwam rond 19:45 uur vanuit de Muidenstraat.

De brandweer ging op onderzoek uit en al snel bleek dat er een nog onbekende vloeistof in het riool rond dreef. Ook bij het openen van de putdeksels in de straat werd de penetrante lucht geroken.

Even later bleken ook een aantal bewoners van de Diemenlaan, een straat ernaast, last te hebben van de stank. De brandweer gaf het advies aan alle huishoudens om bij stankoverlast hun woning te ventileren en de brandweer te waarschuwen. De brandweerlieden liepen de gehele avond door de buurt heen en voerden overal metingen en controles uit.

Plan van aanpak
De brandweer heeft samen met de gemeente en het waterschap een plan van aanpak gemaakt. Als eerste werden de putdeksels opengezet om het riool te kunnen ventileren. Hiervoor moesten de Muidenstraat en Diemenlaan wel worden afgesloten voor het verkeer.

Deze actie had effect want na ongeveer een uur werd de stank aanzienlijk minder. Ook in de woningen was de stank zo goed als verdwenen.

Riool gereinigd
De stof bevond zich aan het einde van de avond in een afgeblokt deel van het riool net buiten de woonwijk. Rond middernacht is een rioolreinigingsbedrijf gestart met het uitzuigen van de stof uit het riool. De brandweer heeft geassisteerd met het doorspoelen van het riool. Rond 00:45 uur was dit klaar en kon men inpakken.

Verder onderzoek
Het is nog onbekend wat voor stof er zich nou precies in het riool bevond. Dit zal worden onderzocht.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer