Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Urkervaart

Urk – De hulpdiensten zijn vrijdag 2 september rond 23:30 uur gealarmeerd voor een mogelijke drenkeling in de Urkervaart bij Urk.

De melding werd gedaan door een getuige op de Urkerweg, nabij de nieuwe Michiel de Ruyterbrug. De man zou een plons hebben gehoord en daarna niemand meer hebben gezien. De brandweer, politie en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

Er werd direct een zoekactie gestart, de melding werd erg serieus genomen. Twee duikteams van de brandweer werden ingezet. De duikers zochten onder water naar een mogelijk slachtoffer. Ondertussen zochten de brandweerlieden van Urk en Nagele de bossages langs het water af. Het was lastig zoeken op de donkere plek.

Na ruim een kwartier zoeken werd er een scooter in het water gevonden. Aan de staat van de scooter kon de brandweer zien dat de tweewieler nog niet zo lang in het water had gelegen. De politie traceerde de eigenaar en die gaf aan dat de scooter was gestolen.

Inmiddels waren de duikers al zo’n drie kwartier in het water, maar hadden ze nog geen spoor van een mogelijke drenkeling. Tevens was er ook niemand in de buurt als vermist opgegeven. Daarom was er verder geen aanleiding meer om verder te zoeken. Rond 00:30 uur werd de zoekactie beëindigd en konden de hulpdiensten inpakken.

Waarschijnlijk is de scooter in het water gedumpt, waarna de dader of daders zijn gevlucht. De politie doet verder onderzoek.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer