Zeilboot op drift tijdens noodweer op IJsselmeer

Noordoostpolder – Een zeilboot is zondagmiddag 26 mei op drift geraakt op het IJsselmeer tussen Urk en Lemmer.

De twee opvarenden werden verrast door een onweersbui en raakten in paniek. Hun boot dreigde te zinken. De KNRM en een Search and Rescue helikopter (SAR) van de Kustwacht kwamen in actie.

Korte zoekactie
Het was in eerste instantie onduidelijk waar de zeilboot zich bevond. De reddingboten van de KNRM Urk en Lemmer maakten zoekslagen op het IJsselmeer tussen Lelystad en Lemmer. Al snel werd de zeilboot gelokaliseerd bij de dijk ter hoogte van Espel.

De opvarenden hadden zichzelf op de dijk in veiligheid gebracht. Ze waren behoorlijk in paniek geweest, maar wisten hun zeilboot richting de dijk te krijgen en lieten het daar op de stenen lopen, aldus een woordvoerder van de Kustwacht.

Onderkoeld
De SAR helikopter landde op de dijk. Zo kon de meegevlogen verpleegkundige de twee opvarenden nakijken. Vervolgens kwam er ook een ambulance ter plaatse. Eén van de opvarenden is ter controle naar een ziekenhuis gebracht vanwege onderkoelingsverschijnselen, aldus de Kustwacht. Ook een politieboot kwam ter plaatse om de KNRM te ondersteunen. Uiteindelijk is de zeilboot naar een haven gebracht.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer