Woning uitgebrand op terrein AZC

Luttelgeest – Op woensdag 14 september is er om 03:00 uur brand uitgebroken in een woning op het terrein van het AZC aan de Oosterringweg bij Luttelgeest.

De brandweer schaalde vrij snel op naar het sein ‘grote brand’ en rukte met voertuigen van Kuinre, Marknesse en Rutten uit. Ook kwamen meerdere ambulances en de hoogwerker uit Kampen ter plaatse. Korte tijd kwam er flink wat rook vrij, wat over het Asielzoekerscentrum richting Emmeloord trok. De brandweer wist de brand snel te blussen. Rond 04:00 uur werd ‘brand meester’ gegeven.

Volgens een woordvoerder van de brandweer raakte een bewoner gewond, nadat diegene het huis uit was gevlucht. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Verder raakte niemand gewond.

De woning brandde totaal uit, aldus de woordvoerder. Ook een geschakelde woning ernaast liep forse schade op. De politie doet onderzoek naar de, nog onbekende, oorzaak van de brand.

Vorige maand woedde er ook al brand in een woning van het Asielzoekerscentrum. Toen raakte ook een bewoner gewond. Het is onduidelijk of de twee branden met elkaar te maken hebben.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer