Weinig schade door storm Corrie

Flevoland – De brandweer in de Noordoostpolder en op Urk heeft maandag 31 januari weinig werk gehad van de storm, genaamd Corrie. Het bleef bij een paar schademeldingen.

Eerste melding
De brandweer van Marknesse werd even na 07:00 uur gealarmeerd voor een grote tak op de Mammouthweg bij Ens. Echter toen de brandweerlieden aankwamen was de tak al opgeruimd.

Vliegende trampoline
Aan de Waaiershoek op Urk ging een trampoline de lucht in. Het gevaarte kwam op de schutting en een schuurtje terecht, hangend boven een steeg.

Losgewaaide dakrand
Rond 08:45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor stormschade aan de Molenwiek op Urk. Daar was een dakrand van een woning losgekomen door de wind. Met behulp van een hoogwerker kon de brandweer de metalen dakrand naar beneden halen en zo de situatie veiligstellen.

Verder hoefde de brandweer in het noorden van Flevoland niet in actie te komen voor stormschades. Gekeken naar de hele provincie kreeg de brandweer vandaag zo’n 20 stormschade-meldingen. Er waren geen grote of ernstige incidenten.

Eerste officiële storm van 2022
In IJmuiden werd ’s ochtends een uur lang windkracht 9 gemeten, waardoor Corrie officieel als storm mocht worden bestempeld.

Het KNMI gaf ‘code oranje’ af vanwege (zeer) zware windstoten in Noord-Holland, Friesland en op het IJsselmeer. Voor Flevoland gold ‘code geel’. De waarschuwingen zijn in de loop van de dag ingetrokken omdat de wind ging liggen.

Waarom de naam Corrie?
Sinds het najaar van 2019 worden in Nederland namen gegeven aan stormen. Storm Corrie is dus niet zomaar bedacht. Lees hier meer: Wie is Corrie, en waarom geeft het KNMI stormen een naam?
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer