Vrouw overleden bij ernstig ongeval Nagelerweg

Emmeloord – Op de Nagelerweg (N716) net buiten Emmeloord heeft dinsdagavond 18 juni rond 18:45 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Het ongeluk gebeurde in een flauwe bocht ter hoogte van de Bomenweg. Door nog onbekende oorzaak botste een auto tegen een boom. Het voertuig kwam op het fietspad tot stilstand.

Getuigen verleenden eerste hulp en belden 112. Vervolgens kwamen de hulpdiensten massaal in actie. De politie, meerdere brandweerwagens en vier ambulances kwamen ter plaatse. Ook een traumahelikopter landde nabij het ongeval.

Drie inzittenden
Volgens de politie zaten er drie mensen in de auto. Twee van hen zaten bekneld en moesten door de brandweer uit de auto worden bevrijdt. Voor een vrouw kwam alle hulp te laat. Zij overleed ter plekke. Een andere vrouw is zwaargewond per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Bestuurder onder invloed aangehouden
De bestuurder van de auto raakte minder ernstig gewond, maar is wel naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om een 20-jarige man uit Nagele. Hij bleek onder invloed van alcohol. Na behandeling in het ziekenhuis heeft de politie de automobilist aangehouden. De man zit vast voor verhoor.

Uitgebreid onderzoek
De Nagelerweg was tot laat in de avond afgesloten voor het verkeer. De politie deed ter plekke uitgebreid sporenonderzoek. De precieze toedracht van het ongeluk zal nog verder worden onderzocht.

De politie vraagt mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, contact op te nemen. “Heeft u wellicht dashcam beelden van kort voor het ongeval? Laat ons dat ook weten.”, aldus de politie.

Lange aanrijtijden ambulances
Het duurde bijna 20 minuten voordat de eerste medische hulp aanwezig was. Opmerkelijk was dat de eerste ambulance uit Friesland en de tweede ambulance uit IJsselland moesten komen. De derde ambulance kwam wel uit Flevoland, maar de vierde vervolgens weer niet.

In Emmeloord en omgeving waren ten tijde van de melding waarschijnlijk geen ambulances beschikbaar. De beperkte ambulance-capaciteit in de Noordoostpolder en op Urk lijkt een terugkerend probleem, gezien berichtgeving uit het verleden. De vrij lange afstanden naar de ziekenhuizen zijn daar onderdeel van.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer