Volkswagen neemt duik in haven

Urk – Een zwarte Volkswagen is zaterdagmiddag 20 april rond de klok van vijf uur het water van de haven op Urk ingedoken.

Volgens de Havendienst stond de personenauto geparkeerd op een parkeerplaats van de Oosthavenkade toen het plots de helling af reed en volledig kopje onder ging. Het geluk bij een ongeluk: er zat toen niemand in het voertuig. De eigenaar van de auto was op dat moment ergens anders en kwam even later de schade bekijken.

Een groot schip met een kraan bood uitkomst voor de berging. De mannen op dat schip hebben de auto uit het water getakeld en op de kant op een autoambulance gezet. De Volkswagen kan als total-loss worden beschouwd. Vermoedelijk zorgde een vergeten handrem ervoor dat de auto ging rollen.

Vanwege het mooi weer waren er veel mensen op straat waardoor zij getuigen werden van het ongeluk. De politie hield tientallen nieuwsgierige mensen op afstand met linten tijdens de nogal spectaculaire berging.

Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer