Veel ongelukken door spekgladde wegen

Noordoostpolder – Het was maandagochtend 1 februari verraderlijk glad door ijzel. Er waren tientallen glijpartijen en ongelukken in Flevoland.

De hulpdiensten, en met name de bergers, waren druk met zo’n 20 tot 30 meldingen. Auto’s gleden letterlijk van de weg en kwamen in de berm of tegen de vangrail tot stilstand. Volgens de politie ging het vooral om eenzijdige ongelukken met blikschade.

De N50 tussen Emmeloord en Kampen werd door automobilisten omschreven als een ijsbaan. Overal werd stapvoets gereden en er ontstonden files, waardoor mensen vertraging opliepen.

Ramspolbrug
Vanwege meerdere aanrijdingen op de N50 bij de Ramspolbrug stond het verkeer in beide richtingen lange tijd stil. Tevens hadden vrachtwagens moeite om de gladde brug op te komen. Tussen 07:00 en 08:00 uur ging het ook mis op de A6 tussen Emmeloord en Lelystad en op andere plekken van de N50.

Op de A6 tussen de Ketelbrug en Lelystad botste een auto op een politiewagen. Agenten waren daar ter plaatse om hulp te verlenen aan een automobilist die een talud was afgereden. Op de N50 bij het knooppunt Emmeloord kwam een vrachtwagen tegen de vangrail in de middenberm tot stilstand. De truck slipte nadat de chauffeur moest afremmen vanwege een ander ongeval.

A6 Bant
Op de A6 ter hoogte van Bant vonden rond 09:15 uur twee ongelukken vlakbij elkaar plaats.

Bij het eerste ongeval sloeg een auto over de kop. De twee inzittenden raakten hierbij gewond en zaten bekneld in hun auto. De brandweer moest het dak van de auto openknippen om de personen te kunnen bevrijden. Beide slachtoffers zijn met spoed per ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Ook een traumahelikopter werd gealarmeerd, maar die hoefde niet ter plekke te komen.

Het tweede ongeval gebeurde een paar honderd meter verderop en betrof een gekantelde auto. De bestuurster is door de brandweer uit het voertuig geholpen. Zij zat verder niet bekneld, maar is ter controle met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Code oranje
Het KNMI gaf code oranje af in onder andere Flevoland. Wegbeheerders zijn de hele ochtend bezig geweest met strooien. Gisteravond werd door Rijkswaterstaat, de provincie en gemeenten ook al preventief gestrooid, maar dat had door de nachtelijke regen en de temperatuur onder het vriespunt weinig effect.

Rond 14:00 uur kwam het kwik boven 0 en was de gladheid zo goed als verdwenen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer