Twee gewonden bij frontale aanrijding Oosterringweg

Bant – Op de Oosterringweg (N715) bij Bant heeft woensdag 13 oktober even voor 17:00 uur een ernstig ongeval plaatsgevonden.

Ter hoogte van Het Rister kwamen een busje en een personenauto frontaal met elkaar in botsing. Hierbij raakten twee personen gewond, waarvan één ernstig.

Naast de politie en de brandweer kwamen drie ambulances en een traumahelikopter naar de plek van het ongeluk toe. De brandweer moest de zijkant van de auto openknippen om de bestuurder te kunnen bevrijden. De 29-jarige man uit het Friese Luxwoude is met ernstig beenletsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Ook de bijrijder van het busje, een 58-jarige man uit Rutten, raakte gewond. Hij is eveneens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het busje bleef ongedeerd.

De politie heeft ter plekke sporenonderzoek gedaan. Hierna zijn de twee zwaar beschadigde voertuigen door een berger meegenomen. De Oosterringweg was langdurig in beide richtingen afgesloten tussen de A6 en de Banterweg. Het verkeer werd omgeleid.

Getuigen gezocht
Volgens de politie is het nog onduidelijk hoe het ongeval precies kon gebeuren. “Uit informatie van getuigen blijkt dat er mogelijk nog een belangrijke getuige aanwezig was op de weg, die het ongeluk misschien heeft gezien. Het gaat om een bestuurder die reed met een oplegger of vrachtwagen met bieten. Deze reed woensdag rond 16.45 uur op de Oosterringweg.”

De politie zou graag in contact komen met deze chauffeur. De bestuurder of andere getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer