Koningsnacht relatief rustig verlopen

Flevoland – De Koningsnacht is dit jaar relatief rustig verlopen. Hier en daar was er wat onrust maar de hulpdiensten noemden het beheersbaar.

Voor Urker jongeren is het normaal gesproken een traditie om vroeg in de ochtend door het dorp rondjes te rijden op brommers en scooters zonder uitlaat. Echter werd dat dit jaar verboden vanwege de corona-maatregelen.

Op enkele jongeren na, hield iedereen zich aan de regels. Ook bij de rotonde De Akkers/Lange Dam, waar andere jaren een vreugdevuur werd gemaakt, bleef het rustig.

Samenscholing
De politie was actief aan het handhaven maar spreekt van een relatief rustige nacht. Agenten op motoren maar ook per fiets en met de auto surveilleerden op straat en spraken waar nodig mensen aan vanwege samenscholing. De 1,5 meter afstand werd niet altijd gehanteerd.

De politie greep rond 00:30 uur in toen een grote groep jeugd zich verzamelde in het Wilhelminapark op Urk en vervelend gedrag vertoonde. Een bromfiets werd in beslag genomen en elf aanwezigen kregen een bekeuring vanwege samenscholen.

Brandstichtingen
Tijdens de Koningsnacht en het brommerrijden worden er meestal ook brandjes gesticht op Urk. Ondanks dat de evenementen waren afgelast, zat de brandweer dit jaar niet stil. Zij rukten in totaal voor vijf brandmeldingen uit, waarvan één melding loos alarm was.

Aan de Holkenkamp en aan de Molenkamp gingen coniferenhagen in vlammen op. Een container vol met bouwafval werd in brand gestoken aan het Achterland. Tevens woedde er brand in de struiken langs De Akkers. De brandweer was overal snel bij waardoor erger werd voorkomen.

De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting. Volgens de brandweer zouden de brandjes zijn veroorzaakt door het afsteken van (illegaal) vuurwerk. Voor zover bekend zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

In Emmeloord en omliggende dorpen bleef het helemaal rustig. Er waren geen noemenswaardige incidenten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer