Regio25.nl Jaaroverzicht 2020

Het was een bijzonder jaar. Voor velen kon 2020 maar niet snel genoeg voorbij zijn. Ondanks alles blikken wij terug op het nieuws dat ons is bijgebleven.

We konden er niet omheen, al het nieuws over corona, maar daar hebben wij van Regio25.nl ons bewust niet tot nauwelijks op gericht. We brachten het hulpverlenend nieuws zoals we dat al sinds 2011 doen, nu wel met de nodige maatregelen tijdens ons werk op straat.

2020 kende weer vele uiteenlopende incidenten, maar vergeleken met 2019 waren er dit jaar minder bijzondere of grote incidenten. In 2020 publiceerden we in totaal 181 artikelen die door 106.000 unieke bezoekers werden gelezen.

De 5 meest gelezen berichten in 2020:

  1. Emmeloord – Meisje overleden na aanrijding (4.965)
  2. Tollebeek – Urenlang onderzoek na flinke aanrijding (2.018)
  3. Noordoostpolder – GPS-dieven weer actief bij boeren (1.983)
  4. Emmeloord – Man in korte broek gezocht na ‘geweldsincident’ (1.945)
  5. Emmeloord – Kogelgat in raam van supermarkt (1.802)

Bijgebleven incidenten
De Noordoostpolder telde 3 grote branden in 2020. Eén in Marknesse, één in Rutten en één in Emmeloord.

Tevens waren er nog een paar bijzondere branden. Bijvoorbeeld die op het zonnepanelenpark aan de Muntweg bij Emmeloord. Afgelopen voorjaar brandde een transformatorhuisje compleet uit. Toeval: in 2019 gebeurde dat ook al op dit zonnepark. Het was een brand die niet zomaar kon worden geblust. Er kwamen een hoop gevaren bij kijken, zoals de hoogspanning en giftige olie in het transformatorhuisje.

Ook een brandende onkruidverdelger in Emmeloord zal de brandweer niet snel vergeten. Afgelopen zomer was een aannemer op de Sportlaan bezig met het wegbranden van onkruid toen het wagentje vlam vatte. De twee gasflessen op het karretje zorgden voor een gevaarlijke situatie. Het gas begon te branden, de vlammen spoten letterlijk uit de gasflessen. De brandweer wist ternauwernood te voorkomen dat de brand oversloeg naar de naastgelegen huizen.

De politie zag dit jaar een stijging van het aantal vernielingen en meldingen van overlast. Met name aan het begin van de coronacrisis en aan het einde van het jaar, na de aankondiging van het nationale vuurwerkverbod. In november en december waren er een paar zaterdagavonden achter elkaar ongeregeldheden op Urk, waarbij tot twee keer toe de Mobiele Eenheid zelfs werd ingezet. Jongeren staken zwaar vuurwerk af en stichtten brandjes. Doormiddel van de inzet van een ouderwacht en preventief fouilleren door de politie werden de vuurwerkrellen gestopt.

Sociale kanalen
Het is en blijft een belangrijk onderdeel van nieuwsverspreiding: social media. Omdat we in 2020 minder artikelen hebben kunnen publiceren, waren onze statistieken minder hoog dan in 2019.

De meeste mensen volgen ons nog steeds via Facebook. Daar werden onze nieuwsberichten afgerond 90.000 keer aangeklikt.

Instagram is groeiende met bijna 1.300 volgers. Ook via Twitter en YouTube delen wij nog altijd ons nieuws. Via Twitter werden de artikelen zo’n 11.500 keer gelezen. Onze video’s op YouTube hebben in totaal 87.000 views gegenereerd. We merkten dat vooral nieuwsberichten over verkeersongevallen het meest werden bekeken.

Ook in het nieuwe jaar zullen we het hulpverlenend nieuws uit noordelijk Flevoland blijven brengen. Het team van Regio25.nl wenst iedereen een gezond en veilig 2021 toe!

In onderstaande video laten we de meest opvallende incidenten van 2020 nog eens voorbij komen.Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer