Reddingbootdag bij KNRM-station Urk

Urk – Aanstaande zaterdag 2 mei is het weer zover: de KNRM organiseert weer de jaarlijkse reddingbootdag. de Urker redders zijn ook weer van de partij en hebben een leuk programma samengesteld. Het is dan ook voor zowel jong als oud de moeite waard om langs te komen.

Hoofdmoot is dit jaar de speciale behandeling voor de donateurs. Deze ‘redders aan wal’ zijn de drijvende kracht van de KNRM. Speciaal voor donateurs is er een VIP behandeling voor het meevaren met de snelle reddingboot Kapiteins Hazewinkel. Daarnaast geven de vrijwilligers van het reddingstation demonstraties met de snelle rib Hendrika Pieternella. Met veel spektakel zullen door de bemanningsleden reddingsvloten en rooksignalen worden gedemonstreerd. Als hoogte punt dit jaar, een demonstratie met een heuse reddinghelikopter.

Naast de KNRM laten ook diverse andere collega hulpverleners zich zien: onder andere zijn de ambulancedienst en brandweer aanwezig. Voor versterking van de inwendige mens is ook genoeg keuze: traditioneel gebakken vis en frikadellen zijn aanwezig.

U kunt KNRM-station Urk vinden aan de Domineesweg 33-i te Urk. Het programma begint om 10:00 uur en duurt tot 16:00 uur. Komt u ook langs?

Klik op deze link voor meer informatie en de routebeschrijving.

Klik hier voor het verslag van Reddingbootdag 2015.

Video van de reddingbootdag 2014 op Urk:
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer