Politie waarschuwt voor vals geld

Emmeloord – Een 19-jarige Emmeloorder werd woensdag 10 februari slachtoffer van oplichting. Via een advertentiesite had het slachtoffer zijn telefoon verkocht, waarbij de koper met vals geld heeft betaald. Een soort gelijk voorval vond vorige maand ook al plaats in Emmeloord. Toen werd een laptop betaald met valse bankbiljetten.

Het laatste slachtoffer had via Marktplaats rond 20.15 uur bij zijn woning aan de Skagerrak afgesproken met de ‘koper’, om zijn mobiel te verkopen. De ‘koper’ had vooraf tijdens het gesprek aangegeven dat hij met vijf briefjes van 50 euro zou betalen. Nadat de ‘koper’ vervolgens met de telefoon is vertrokken, blijken het valse biljetten van 50 euro te zijn. Het slachtoffer nam direct contact op met de politie, maar de ‘koper’ werd niet meer in de omgeving aangetroffen. Inmiddels is er bij de politie aangifte gedaan.

Signalement

Het signalement van de verdachten in beide zaken komt overigens niet overeen. Bij het tweede geval van oplichting ging het om een blanke man, leeftijd ongeveer 25 jaar, stevig postuur en gekleed in een donkerblauw vest met capuchon (hoodie) en donkerkleurige jas. Bij de fraude in januari ging het om een man met een getint uiterlijk. Hij droeg een grijze muts (bulls) en opvallende Adidas schoenen met bloemen.

Echt of vals?

De politie waarschuwt voor deze methode, om via advertentiewebsites aangeboden artikelen, te betalen met valse eurobiljetten. Laat de aanbieder zich identificeren en controleer de bankbiljetten op echtheid. Hiervoor kunt een app “Echt of Vals+” downloaden via de appstore (IOS) of playstore (Android) van de Nederlandse Bank N.V. Mocht blijken dat de aanbieder poogt te betalen met een vals bankbiljet, dan kunt u bellen met het alarmnummer 112.

Meer tips om vals geld te herkennen vindt u op de website van de Nederlandsche Bank.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer