Politie redt verwaarloosde huisdieren

Tollebeek – De Landelijke Inspectie Dierenbescherming heeft maandag 10 juli een aantal verwaarloosde dieren uit een woning in Tollebeek gehaald.

Naar aanleiding van een melding, dat er dieren verwaarloosd werden, ging de dierenpolitie een kijkje nemen. Na verschillende controles bleek dit inderdaad het geval. De rechter besloot dat de dieren ergens anders opgevangen moesten worden. Maandag trad de politie de woning binnen door een ruit in te slaan. Binnen waren 1 hond, 6 katten en 9 kittens aanwezig, welke allemaal door de agenten zijn meegenomen.

Volgens de politie heeft de eigenaar meerdere keren de mogelijkheid gekregen om de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren. Dit bleef echter zonder resultaat. Tijdens de laatste controle bleek de situatie zelfs verslechterd. Inmiddels zijn de hond, katten en kittens elders, op een betere plek, opgevangen. De eigenaar van de dieren heeft een boete gekregen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer