Politie lost schot bij aanhouding

Urk – De politie heeft woensdagochtend 22 november op de Vliestroom een waarschuwingsschot gelost om een mogelijk verwarde man aan te houden.

Omstreeks 08:35 uur kreeg de politie een melding dat een onbekende man een deuk in een auto had getrapt, waarna hij met een mes liep te zwaaien op straat. Daarbij zou hij in een voor de melder onbekende taal hebben gepraat of gezonden. Volgens een getuige aan De Stentor zou hij “Allah Akbar” hebben geroepen.

Agenten gingen er op af en sommeerden de man om het mes weg te doen. In plaats daarvan wierp hij het mes naar de agenten en pakte het vervolgens weer op. Toen hij bleef weigeren mee te werken aan zijn aanhouding, loste een van de agenten een waarschuwingsschot. Daarna kon de man alsnog worden aangehouden.

Uit onderzoek blijkt dat de man 47 jaar is en uit Nagele komt. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie is direct een onderzoek gestart en heeft inmiddels al diverse getuigen gehoord. Was u getuige en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer