Politie-achtervolging eindigt in ernstig ongeval op N50

Kampen – Drie mensen zijn woensdagavond 2 november omgekomen bij een ernstig ongeval op de N50 tussen Ens en Kampen-Noord.

Rond 18:30 uur vond er in het Groningse Bedum een geweldsincident in de relationele sfeer plaats. Een 41-jarige man uit Het Hogeland mishandelde een 39-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. De man werd verdacht van poging doodslag. Na de mishandeling vluchtte hij met een auto.

De politie ging direct op zoek naar de verdachte. De man werd even na 20:30 uur gespot op de A6 bij Emmeloord en ging er met hoge snelheid vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet.

Op de N50 bij Kampen, vlak voor de Eilandbrug, ging het rond 21:00 uur volledig mis. De verdachte botste frontaal op een tegemoetkomende auto, waarna zijn auto in brand vloog.

Hulp mocht niet meer baten
De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar konden niets meer voor de betrokkenen doen. Drie mensen overleden ter plekke. Het gaat om de 41-jarige verdachte en een echtpaar uit Emmeloord. Het echtpaar, een 68-jarige man en een 67-jarige vrouw, zaten in de tegemoetkomende auto. Zij hebben geen betrokkenheid bij het eerdere geweldsincident, aldus de politie.

Uitgebreid onderzoek
Alle nabestaanden zijn door de politie in kennis gesteld van het zeer heftige incident. Omdat er sprake was van een politie-achtervolging doet de Rijksrecherche onderzoek. “In het belang van dat onderzoek zijn we terughoudend in het delen van verdere details”, schrijft de politie in een persbericht.

De N50 was tot diep in de nacht in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.
Een reactie op “Politie-achtervolging eindigt in ernstig ongeval op N50”

Regio25.nl Jaaroverzicht 2022 – Regio25.nl zei:

[…] Emmeloord/Kampen – Politie-achtervolging eindigt in ernstig ongeval op N50 (4.900) […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer