Poging plofkraak op geldautomaat Scandinaviëlaan

Emmeloord – In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juli is er getracht de geldautomaat aan de Scandinaviëlaan te kraken. Rond 01:00 uur ging het alarm van de geldautomaat af waardoor de politie en de bewaking gealarmeerd werden.

Ter plaatse stonden twee soorten alarm in werking bij de geldautomaat. Na een snel onderzoek bleek het vermoeden van een gas- en inbraakalarm. De politie zette direct de omgeving groot af vanwege mogelijk ontploffingsgevaar van de automaat. Hierop werd ook de brandweer gealarmeerd. Zij hebben rondom de automaat diverse metingen verricht, maar konden geen bijzonderheden vinden. Het gevaar dat de automaat zou ontploffen was geweken dus werd het afgezette gebied weer vrijgegeven.

Bij nader onderzoek bleek het niet om een gasalarm te gaan, maar om een CO2-alarm. De beveiliging en Brinks, een specialistisch bedrijf voor dit soort calamiteiten, hebben verder geen andere bijzonderheden aangetroffen bij de automaat. Vermoedelijk gingen de twee soorten alarm af vanwege een technische storing.
3 reacties op “Poging plofkraak op geldautomaat Scandinaviëlaan”

Swiebertje zei:

Een CO2 alarm lijkt mij wat vreemd aangezien CO2 een onbrandbaar en niet explosief gas is


Jeffrey Korte zei:

Klopt inderdaad. In eerste instantie dacht de politie dat er een soort gasalarm afging waardoor de kans op ontploffingen groot was. Later bleek het te gaan om een storing in het CO2-alarm. De politie heeft daarom besloten het gebied ruim af te zetten. Een klein foutje van ons, inmiddels is het aangepast.


Politie zet straat af vanwege gasalarm – Regio25.nl zei:

[…] juli 2014 vond een soort gelijk incident bij dit geldautomaat plaats. Toen bleek een technische oorzaak de boosdoener te […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer