Pallets gepoogd in brand te steken

Urk – Het was zondagavond 30 september bijna weer raak op Urk. De dertiende verdachte brandmelding in september was een feit.

Rond 21:15 uur werd gepoogd een stapel pallets in brand te steken nabij de Irenestraat. Volgens een buurtbewoonster was er sprake van een steekvlam, maar ontstond er hierdoor geen brand. Enkel en alleen was er een schroeiplek op de pallets te zien. De gealarmeerde brandweer hoefde daarom niet te blussen en deed enkel een nacontrole. De hulpverleners hebben vermoedens van brandstichting. De politie heeft ter plekke een plastic flesje als bewijsmateriaal veilig gesteld voor onderzoek.

Urk werd de afgelopen maand geteisterd door een reeks branden. Op zaterdagavond 22 september werden twee jongens van 17 en 18 jaar op heterdaad aangehouden voor brandstichting bij een gebouw aan de Almerelaan op Urk. Zij kwamen een tijdje later, na drie dagen in voorarrest, weer vrij. Wel zijn zij nog verdachten maar volgens de politie tot nu toe alleen van de brandstichting aan de Almerelaan. Mogelijke betrokkenheid met de overige verdachte branden wordt nog onderzocht.

NummerWat en waar?Wanneer?
1Containerbrand aan de GriendZaterdag 1 september
2Bossagebrand Karel DoormanwegZondag 9 september
3Brommer in brand op WestermeerdijkMaandag 10 september
4Autobrand De NoordDinsdag 11 september
5Twee bootjes in brand aan de GriendZondag 16 september
6Autobrand ZuiderpalenZondag 16 september
7Containerbrand WilhelminalaanZondag 16 september
8Hooibalen in brand VormtwegMaandag 17 september
9Containerbrand MalzwinMaandag 17 september
10Containerbrand EmmastraatDinsdag 18 september
11Dixi en schaftkeet gepoogd in brand te steken aan De NoordDinsdag 18 september
12Buitenbrand AlmerelaanZaterdag 22 september
13Poging tot brandstichting stapel pallets IrenestraatZondag 30 septemberLaat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer