Oudere man met scootmobiel te water

Urk – Brandweer, politie en ambulance zijn donderdag 16 januari gealarmeerd voor een persoon te water aan de Burgemeester J. Schipperkade op Urk.

Rond 11:45 uur reed een man met zijn scootmobiel door nog onbekende oorzaak het water van de haven in. De 20-jarige Ruben Zeeman was getuige en schoot direct te hulp. Hij deed snel z’n jas en schoenen uit, legde zijn telefoon op de grond en sprong het water in.

Ook andere mensen op de kade boden ondertussen hulp. De havendienst was er snel met een boot bij. Zo konden de scootmobieler en Ruben weer op het droge komen.

De oudere man is door medisch personeel in behandeling genomen. Even later is het slachtoffer per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De 20-jarige redder raakte niet gewond en is bij de IJsselmeerafslag opgevangen om op te warmen.

Snelle redding
De brandweer werd met onder andere een duikteam gealarmeerd maar omdat iedereen al snel uit het water was, bleek hun inzet niet meer nodig.

De stoel van de scootmobiel kon na de redding op de kade worden gezet, maar de scootmobiel zelf was al te diep gezonken. Met behulp van een touw en een haak hebben de havenmeesters de driewieler getraceerd en door een heftruck uit het water laten takelen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer