Mannen in gestolen auto aangehouden

Emmeloord – Zaterdagavond 16 januari heeft de politie vier verdachten opgepakt die reden in een auto, die was gestolen bij een woninginbraak.

Rond 21.35 uur kwam een melding dat via een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) een auto was gesignaleerd die als gestolen te boek stond. De auto reed over de A6 vanaf Lelystad in de richting van Emmeloord. Bij de oprit Hannie Schaftweg zagen agenten de auto rijden en gingen erachter aan. De bestuurder reed richting de Vogelkop en nam de afslag richting Kampen. Op de Kamperweg/N50 kon aan de bestuurder een stopteken gegeven worden. Hij stopte in de berm, waarna vier inzittenden eruit stapten en het op een rennen zetten.

Voetsporen in de sneeuw

Drie verdachten konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Een vierde verdachte was een weiland ingevlucht. Omdat er sneeuw lag was duidelijk te zien welke kant hij opgevlucht was. Een politiehond volgde het spoor en bij een sloot kon de man worden aangehouden. Alle vier de verdachten, mannen van 19, 19, 25 en 26 jaar uit Den Haag, werden meegenomen naar het politiebureau en zitten nog vast.

Woninginbraak

De auto bleek in de nacht van 13 op 14 januari gestolen te zijn bij een woninginbraak aan het Schoolpad in Laren (Noord-Holland). Onderzocht wordt of de vier verdachten iets met die woningbraak te maken hebben gehad.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer