Man rijdt 35 jaar zonder rijbewijs en botst tegen vangrail

Emmeloord – Een bestuurder zonder rijbewijs is zaterdagavond 3 oktober met een geleende auto tegen de vangrail gebotst op de A6 bij Emmeloord.

Het éénzijdige ongeval gebeurde rond 20:15 uur in de Vogelbek, het knooppunt van de A6 met de N50. De automobilist uit Nijmegen raakte in een bocht de controle over het voertuig kwijt en begon te tollen, waarna hij tegen de vangrail tot stilstand kwam.

Toen de politie ter plaatse kwam bleek de automobilist behoorlijk wat op zijn kerfstok te hebben. De man was niet in het bezit van een rijbewijs, de auto bleek onverzekerd en als klap op de vuurpijl testte de bestuurder positief voor THC, de belangrijkste stof in cannabis. De man werd door de agenten aangehouden en is naar het politiebureau gebracht.

Strafbare feiten
De politie verhoorde de automobilist. De man vertelde al 35 jaar zonder rijbewijs rond te rijden. Tevens bleek de man niet de eigenaar te zijn van de auto waarin hij reed. De auto was van een garage en daarna weer uitgeleend. De politie nam de auto daarom niet in beslag. “De auto heeft wel een WOK-signalering (Wacht Op Keuren) gekregen, zodat deze, na herstel, herkeurd moet worden door de RDW”, laat de politie weten.

Tegen de automobilist zijn processen-verbaal op gemaakt voor alle strafbare feiten. Voor het rijden onder invloed wordt nog gewacht op de uitslag van het laboratorisch onderzoek van het bloed door het NFI.

Gisteravond vond er op de A6 bij Emmeloord, in de zogenaamde vogelkop, een eenzijdige aanrijding plaats. Een 45-jarige…

Geplaatst door Landelijke Eenheid Noordwest op Zondag 4 oktober 2020Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer