Man gewond bij zwaar ongeval N50

Ens – Op de N50 tussen Emmeloord en Ens heeft woensdag 10 november rond 23:00 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden.

Een bedrijfsbusje vloog door nog onbekende oorzaak uit een flauwe bocht, waarna het voertuig bijna 200 meter door de berm reed, onderweg een boom ramde en vervolgens tegen een andere boom tot stilstand kwam. De klap was zo hard dat beide boomstammen doormidden braken.

Agenten toevallig in de buurt
Vlak nadat het busje tot stilstand was gekomen reden twee politieagenten op de tegengestelde rijbaan van de N50. Zij waren met hun dienstauto onderweg naar het politiebureau in Emmeloord, maar zagen in de bosjes oranje lampen knipperen. Vanwege het late tijdstip en de vreemde plek kregen de agenten argwaan. Ze besloten bij Emmeloord te keren en weer richting Ens te rijden. Pas toen de agenten dichterbij kwamen werd duidelijk wat er was gebeurd. Aan de schade van het busje was goed te zien dat er een heftig ongeluk had plaatsgevonden, zo vertelden de agenten.

De agenten verleenden eerste hulp en alarmeerden hun collega’s. Vervolgens kwamen twee ambulances, nog twee andere politieagenten en Rijkswaterstaat ter plaatse. Er werd ook een traumahelikopter opgeroepen omdat de bestuurder ernstig gewond leek te zijn. Uiteindelijk hoefde de helikopter niet ter plekke te komen. De bestuurder van het busje, een 19-jarige man, is met onbekend letsel, maar wel met spoed, per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Verder was er niemand bij het ongeluk betrokken.

Een berger heeft de zwaar gehavende bestelbus uit de bossages getrokken en afgesleept. Het verkeer had weinig tot geen hinder van de bergingsactie. Het is onbekend waardoor de bestuurder met het busje van de weg kon raken.
Een reactie op “Man gewond bij zwaar ongeval N50”

Bestelauto botst tegen boom in flauwe bocht N50 – Regio25.nl zei:

[…] Vaker ongelukkenHet ongeluk gebeurde in een flauwe bocht van de N50. Op deze plek vinden steeds vaker ongelukken plaats. Ruim een maand geleden kantelde hier een container vol houtsnippers en in november vorig jaar botste er ook een busje tegen een boom. […]


Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2024 Regio25.nl - Disclaimer