Koningsnacht is rustig verlopen

Flevoland – De Koningsnacht in de Noordoostpolder en op Urk was voor de hulpdiensten rustig. Er waren wel een paar brandjes en kleine incidenten.

Traditiegetrouw begint de Urker Koningsdag met veel lawaai. Tussen 05:00 en 07:00 uur reden jongeren op brommers en scooters zonder uitlaat rondjes om hun dorpsgenoten wakker te maken voor Koningsdag. Een traditie die tijdelijk wordt gedoogd. De politie hield een oogje in het zeil. Zo werd gecontroleerd of de brommerrijders in oranje hesjes nuchter waren en illegale deelnemers werden van de weg geplukt.

Tevens waren er tijdens de Koningsnacht een paar brandjes op Urk. De brandweer kreeg vier meldingen. Er woedde bijvoorbeeld rond 23:15 uur een buitenbrand op de Griend en vlak voor zonsopkomst werd een container in brand gestoken op De Noord. De brandweer heeft alle brandjes geblust.

Rotonde in brand

Ook dit jaar werd er op de rotonde De Akkers/Damlaan weer brand gesticht. Hierdoor werden verkeersborden en een lantaarnpaal vernield. De rotonde is een vaste plek waar tientallen jongeren naar de brommerrijders komen kijken. Een aantal jaren geleden liep het uit op ongeregeldheden. Daarom werden er, netzoals vorig jaar, ook nu camera’s opgehangen om de orde te handhaven.

Geen grote incidenten

Volgens de politie en gemeente is de nacht rustig verlopen op Urk. Op de brandjes, een aantal uitgeschreven boetes en overlast van vuurwerk na, ging het goed. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Alle deelnemers van het brommerrijden hielden zich aan de regels. Ook in de Noordoostpolder waren er verder geen noemenswaardige incidenten.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer