Keukenbrandje: Rookmelder wekt buren

Espel – In de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 juli zijn de hulpdiensten om 02:30 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Papiermolen.

De benedenverdieping van een rijtjeshuis vulde zich met rook terwijl een bewoner boven nog lag te slapen. De buren werden wel wakker van de schel piepende rookmelder en belden 112. Echter kwam hun buurman maar niet naar buiten.

De politie, vier brandweervoertuigen, twee ambulances en een traumahelikopter werden naar het adres gestuurd omdat er rekening werd gehouden met één of meerdere slachtoffers.

De politie was al eerste ter plaatse en bonkte op de voordeur om de bewoner wakker te krijgen. Ook de sirene van de politiemotor werd ingezet.

Toen de brandweer arriveerde kwam de man zelfstandig naar buiten. De brandweer ging vervolgens naar binnen en vond al snel de oorzaak van de rookontwikkeling. Een pannetje in de keuken had vlam gevat. Het rokende pannetje werd naar buiten gebracht waarna het huis is geventileerd. Verder waren er geen slapende mensen meer in de woning.

Vermoedelijk heeft de bewoner het fornuis aan laten staan en het pannetje met eten vergeten toen hij ging slapen. De man is door ambulancepersoneel gecontroleerd op rookinhalatie maar dat viel mee. De bewoner hoefde niet naar het ziekenhuis. Hij mag van geluk spreken dat het bij een keukenbrandje is gebleven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer