Kat wil maar durft niet van het dak

Urk – De brandweer is dinsdagmiddag 18 december in actie gekomen voor een kat op het dak aan het Kooizand op Urk.

Het huisdier zat volgens buurtbewoners al enkele dagen op de woning en durfde niet meer naar beneden te komen. Het baasje had maandag al geprobeerd de kat naar beneden te lokken met brokjes maar dit lukte niet, aldus de vrouw des huizes. Zij vertelde ook dat de kat Hoop zou heten.

Het dier had het erg koud en miauwde naar iedereen op straat. De afvoerpijp van de CV-ketel bood uitkomst, Hoop wist zich daarbij een beetje op te warmen.

De brandweer kwam rond 12:30 uur met een hoogwerker ter plekke om Hoop naar beneden te halen, maar de kat liet zich niet vangen. Het klom over de dakpannen van de twee-onder-een kapwoningen.

Na een paar keer manoeuvreren met de hoogwerker en met lokken van de brandweermannen sprong het beestje zelf naar beneden. De kat nam snel de benen en zal volgens de brandweer vast wel weer thuis komen.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer