Kat met hoogwerker van het dak gehaald

Emmeloord – De brandweer is zaterdagavond 20 juni even voor 22:30 uur uur in actie gekomen voor een dier in problemen aan het Westfriesland.

Op het dak van een twee-onder-een-kapwoning zat kat Oreo al een paar uur te miauwen. Het beestje durfde niet meer naar beneden te komen, ondanks lokpogingen van zijn baasjes. De brandweer werd gebeld en die besloot de hoogwerker uit Lelystad te alarmeren.

Terwijl het inmiddels donker was geworden, ging het bakje van de hoogwerker de lucht in. Oreo liet zich niet gemakkelijk vangen en leek even van het dak te gaan springen, maar de brandweerman wist de kat op tijd vast te pakken en even later veilig met vier pootjes op de grond te zetten.

Het beestje was behoorlijk geschrokken maar kreeg na afloop lekker te eten. Oreo zal de volgende keer wel twee keer nadenken om het dak op te klimmen, verwachten zijn baasjes.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer