Kat bevrijd na avontuur onder motorkap

Luttelgeest – Een kat heeft zondagmiddag 14 februari een hachelijk avontuur beleefd in het buitengebied van Luttelgeest.

Het dier zocht een warm plekje onder de motorkap van een auto, echter ging de eigenaresse van de auto even later met haar voertuig op pad, niet wetende dat de kat mee reisde.

Bij thuiskomst aan de Schansweg hoorde de vrouw gemiauw onder de motorkap vandaan komen, waarna de kat werd ontdekt. Echter zat het beestje vast in het motorcompartiment. Daarom werden de brandweer en ANWB ingeschakeld.

De brandweerlieden van Marknesse waren als eerste ter plaatse en hebben een plan van aanpak gemaakt om de kat uit de benarde positie te halen. Met behulp van hydraulisch gereedschap werd de auto gelift, waarna het rechter voorwiel kon worden losgehaald. Vervolgens werd een deel van de wielkast opengemaakt. Zo kon men het dier bereiken en snel bevrijden. De succesvolle reddingsactie was met een kwartier voldaan.

Niet zonder letsel
De kat raakte gewond bij het avontuur en is ter controle naar een dierenarts gebracht. Geluk bij een ongeluk was dat het autoritje met de kat maar van korte duur was, anders had het veel slechter kunnen aflopen, aldus de brandweer.

Vermoedelijk heeft het dier niet langer dan vandaag in het motorcompartiment gezeten. De ANWB heeft tot slot de auto nagekeken op mogelijke gebreken.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer