Jeugdige joyrijdster onder invloed betrapt

Almere – Een 16-jarig meisje is vannacht betrapt zonder rijbewijs in de auto van haar ouders terwijl ze ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het meisje had een elektriciteitskast geraakt in de berm aan het Escherpad waardoor schade aan straatmeubilair en de auto was ontstaan. Het meisje is aangehouden.

Rond 03.30 uur belden buurtbewoners 1-1-2 nadat ze een klap hoorden op het Escherpad. Een auto stond in de berm tegen een elektriciteitskast en onder de auto lag een brievenbus afkomstig uit een tuin van een van de buurtbewoners. Agenten die snel ter plaatse kwamen troffen twee tienermeisjes aan. Eén van hen bleek de auto van de ouders zonder toestemming te hebben ‘geleend’ en had een aanrijding veroorzaakt. Bij de blaastest die volgde bleek de tiener ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt terzake rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed en het veroorzaken van een aanrijding. De ouders van de te jonge bestuurster zijn in kennis gesteld. De schade zal via de gemeente en de benadeelde bewoner worden afgehandeld.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2023 Regio25.nl - Disclaimer