Inbrekers en gestolen sieraden gezocht

Urk – Bij een woning aan De Reede is twee weken geleden ingebroken. De politie zoekt de nog onbekende verdachten, de sieraden die werden gestolen en vraagt om tips.

Het gebeurt allemaal donderdagavond 7 januari. Een man van 75 jaar zit in de woonkamer van zijn huis aan De Reede. Rond 20.00 uur uur hoort hij dat iemand het huis binnenkomt en hij denkt dat dit zijn vrouw is. Een moment later gaat de woonkamerdeur open en steekt een dief met een bivakmuts op zijn hoofd om de hoek. De Urker schrikt enorm en de inbreker ook; die rent het huis uit. De bewoner rent achter hem aan. Daarbij ziet hij dat de inbreker niet alleen is, maar dat nog drie inbrekers zijn huis via de achterdeur uitvluchten. De Urker belt 112 en de politie arriveert even later. De politie stelt een onderzoek in de omgeving in, maar treft de inbrekers niet meer aan.

De inbrekers blijken meerdere sieraden te hebben gestolen. Omdat het allemaal zo snel ging, weet de Urker alleen te melden dat het om vier jongemannen ging met donkere kleding en bivakmutsen.

Wit autootje

Een buurtbewoner hoort kort na 20.00 uur die avond een harde schreeuw en ziet een kleine witte auto wegrijden. Omdat hij daarna niets bijzonders meer hoort, besteedt hij er verder geen aandacht aan. Vermoedelijk is de schreeuw die hij hoort van de bewoner die de inbrekers betrapt. Waarschijnlijk gaan de vier inbrekers er in het witte autootje vandoor.

Vragen

  • Heeft u iets van deze inbraak gezien of de inbrekers op de vlucht gezien?
  • Weet u misschien wie de verdachten zijn?
  • Heeft u andere informatie die de politie misschien kan helpen deze inbraak op te lossen?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het tipformulier om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Bekijk hieronder een fragment uit het tv-programma van Omroep Flevoland:
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer