Hulpdiensten rukken uit voor gaslek

Emmeloord – De hulpdiensten zijn donderdag 14 april rond 08:00 uur gealarmeerd voor een flink gaslek aan de Industrieweg in Emmeloord.

Bij werkzaamheden werd een gasleiding geraakt, waarna het gas uit de leiding spoot. Vervolgens werden de brandweer en politie ingeschakeld en die kwamen met spoed ter plaatse.

De Industrieweg, van en naar de Welkoop en Agrifirm, moest worden afgesloten voor het verkeer. De bedrijfspanden in de directe omgeving van het gaslek werden uit voorzorg ontruimd. De brandweer legde een waterstraal klaar en verrichte metingen vanwege mogelijk explosiegevaar. De situatie werd nauwlettend in de gaten gehouden.

Netbeheerder Liander was na drie kwartier aanwezig om de gastoevoer af te sluiten, waarna het gevaar geweken was. Vervolgens werden de bedrijven en de Industrieweg weer vrijgegeven. Het lek in de gasleiding zal zo snel mogelijk worden gerepareerd.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2022 Regio25.nl - Disclaimer