Hulpdiensten in actie voor meisje op wegdrijvend eilandje

Emmeloord – De hulpdiensten zijn maandag 12 oktober aan het einde van de ochtend gealarmeerd voor een ‘persoon te water’ aan de Kampwal in Emmeloord.

Ter hoogte van de Potloodflat waren een meisje en een jongen aan het spelen. In het water naast de flat dreef een rietpol, een soort eilandje met riet eromheen, waar het meisje op ging. Echter dreef het eilandje plotseling van de kant af waardoor het meisje in de problemen kwam. Een buurtbewoner zag dit en belde 112.

De politie, ambulance en de brandweer kwamen met spoed ter plaatse. Ook twee duikteams en een boot van de brandweer uit Lelystad werden gealarmeerd, maar die hoefden niet in actie te komen. Het 11-jarige meisje wist zichzelf naar de kant te roeien. Ook met een beetje geluk, het eilandje dreef richting de wal. Daar vingen de hulpverleners het meisje op.

Het meisje bleef ongedeerd bij het avontuur. Ze kreeg een traumabeertje van de brandweer, om bij te komen van de schrik. Vervolgens heeft de politie de twee kinderen een lift naar huis gegeven.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2021 Regio25.nl - Disclaimer