Huisdieren gered bij woningbrand

Emmeloord – In een rijtjeswoning aan de Prof. ter Veenstraat in Emmeloord heeft maandagmiddag 20 januari korte tijd brand gewoed.

Omstreeks 15:30 uur belde de bewoonster van een hoekwoning naar 112. Toen zij thuis kwam, stond de woonkamer vol met rook.

De brandweer heeft bij aankomst direct een binnenaanval gedaan en wist de brand in de kiem te smoren. Een oplader in een stekkerdoos en wat spullen ernaast, zoals een camera, hadden vlam gevat in de woonkamer. Vermoedelijk kon de stekker de warmte niet kwijt en is er in combinatie met kortsluiting brand ontstaan, aldus de brandweer, die de gesmolten camera en lader met stekkerdoos in de voortuin liet afkoelen.

Konijn en hamster gered
In de woonkamer stonden twee kooien met huisdieren. Vanwege de vele rook in die ruimte hebben de brandweerlieden het konijn en de hamster naar buiten gebracht. De dieren en de bewoonster bleven verder ongedeerd.

De brandweer heeft het huis uitgebreid geventileerd, waarna men kon inpakken. De omvang van de rook- en roetschade in het huis was aanzienlijk.
Laat een reactie achter

Reactie:Tips

Regio25.nl krijg niet alles mee, ziet u iets gebeuren? Bel dan altijd eerst 112. Wij horen het ook graag als er wat is gebeurt bij u in de buurt, u kunt ons bereiken via 0611641949.
©2011 - 2020 Regio25.nl - Disclaimer